2015. december 25., péntek

Meggyes–mákos piskóta

Hozzávalók : 
3 tojás, 25 dkg porcukor, kb. 2 dl tej, 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 üveg meggykompót

Elkészítés : a meggy levét jól csepegtessük le!
A tojásokat és a porcukrot gépi habverővel keverjük el, adjuk hozzá a darált mákot valamint a reszelt citromhéjat. A masszát fokozatosan keverjük ki a sütőporos liszttel, és a tejjel.
Öntsük sütőpapíros tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet, és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon 30 – 35 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése